Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /var/www/vhosts/assurantiesverheecke.be/httpdocs/includes/menu.inc).

Compromis getekend?

Neem meteen een brandverzekering

​U koopt een woning of appartement. U weet dat u hiervoor best een sterkewoningverzekering onderschrijft. Maar weet u ook dat u dat best doet zodra u het compromis (ook wel onderhandse akte genoemd) ondertekend hebt? Want zo bent u meteen maximaal beschermd en kunt u op beide oren slapen.

​​Bij de aankoop van een woning sluit u eerst een onderhandse verkoopovereenkomst, in de volksmond ‘compromis’ genoemd. Ten onrechte denkt men weleens dat dit compromis minder belangrijk is. Maar het gaat wel degelijk om een juridisch bindend document tussen u en de verkoper. Binnen een termijn van vier maanden moet u vervolgens de registratierechten betalen en moet de notariële akte opgesteld en ondertekend worden.

In deze vier situaties neemt u best onmiddellijk na de ondertekening van het compromis een brandverzekering:

1.Bij de ondertekening van het compromis worden meteen ook de eigendomsrechten aan u overgedragen.

2.Na de ondertekening van het compromis krijgt u meteen de sleutels overhandigd en verhuist u naar uw nieuwe woonst.

3. Het is nog niet duidelijk wanneer u de sleutels krijgt. Neem het zekere voor het onzekere en sluit dadelijk een woningverzekering af.

4.U krijgt de sleutels pas bij de ondertekening van de notariële akte. Maar in het compromis staat geen clausule waarmee het eigendomsrecht ook pas dan aan u overgedragen wordt. Neem ook dan een woningverzekering, zo bent u zeker dat u goed beschermt bent.

Staat in het compromis wel een clausule waarmee  het eigendomsrecht pas overgedragen wordt bij de ondertekening van de notariële akte, dan hoeft u in principe niet meteen een woningverzekering te onderschrijven.

 

Bron: AG INSURANCE
Gepost op 01/03/2019

 

Share